Условия за ползване

Oбщи условия за ползване на сайта

В случай, че не сте съгласни с тези условия Ви молим ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ТОЗИ САЙТ.
Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.
Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Адван 2012 ЕООД  и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин onlinebijuta.com  за покупка на стоки.
С натискането на стока, картинка, линк (различен от този на Условия за ползване) или бутон, разположен на уебсайта:  http://onlinebijuta.com cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу условия.
Предусловие
Купувач - лице, физическо или юридическо което прави поръчката.
Продавач (onlinebijuta.com) - търговско дружество Адван 2012 ЕООД, юридическо лице, с адрес на фирмата: гр. Варна , ул.Младост бл.155 ап.22 
Поръчка –  по телефона или електронна заявка, явяващи се  като форма на комуникация между купувача, (физическото лице) и Продавача , в която Продавача  се съгласява да достави на посочен адрес, а купувачът се съгласява да заплати при нейната доставка и стойноста на продукта.
Продукти - стоки, които да бъдат доставени на купувача, в резултат на направената заявка от фирмата Продавач.
Договор – поръчка, потвърдена от Продавача


ОТГОВОРНОСТИ
Ние уважаваме правата на всички посетители и клиенти на сайта и се задължаваме да ги пазим. Фирмата ни стриктно спазва закона за защита на личните данни, което означава, че по никаква причина вашият данни няма да бъде предоставяни на трета страна.
Електронният магазин не носи отговорност при изчерпване на количества от дадени артикули, както и в случай на забавяне на пратката по причина на куриера. В случай, че няма възможност да бъде осигурен желаният от Вас артикул или се предвиди забавяне на комплектоването на поръчката, Вие ще бъдете информирани, чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули.
Вашите лични данни ще бъдат използвани само за: да обработим поръчката ви, да ви уведомим за новини или нередности свързани с електронния ни магазин, но няма да бъде давана или продавана на други страни по никаква причина.
За да направите успешно поръчка ще е необходимо да ни предоставите следната информация:
- Име и фамилия;
- Населено място
- Точен адрес Ваш или на Офис на Еконт Експрес, до който да бъде доставена стоката;
- Мобилен или стационарен телефон.
- email адрес
Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение на действащите закони.
ПОРЪЧКА НА СТОКИ
Поръчването на определена стока може да става и без регистрация на клиента. Поръчката става диретно през електронния магазин или на телефона за поръчки, посочен на сайта или чрез формата за контакти на онлайн магазина.
Офертите съдържат основна информация за предлагания продукт съобразно вида му и указване на цената му. Част от офертите са придружени със снимков материал.
Указаната цена на отделната стока е крайна и е за 1 брой в български лева.
Клиентът посочва основните параметри на желаната от него стока, съгласно предоставените опции и вида на стоката (модел, цвят, брой и т.н.).
При поръчката клиентът задължително посочва изискваните данни, чрез които е възможно да се установи обратна връзка от наша страна.
Посочването на неверни данни прави поръчката невалидна и тя не обвързва onlinebijuta.com със задължението за изпълнение на доставката.
ДОСТАВКА НА ПРОДУКТИТЕ
Стоките, поръчани от нашия електронен магазин, се доставят:
- с куриер до адреса, указан при заявката (имайте предвид че е хубаво да оставите адрес на който ще сте през работно време от 09:00-18:00 часа, може да бъде и служебен)
- до най- удобния за Вас офис на Еконт Експрес в населеното място, в което се намирате.
Поръчките се обработват и изпращат в деня, в който са получени. Изключение правят:
-стока, която не е налична към в електронния магазин в момента на поръчката;
- бижута, изработвани по индивидуална поръчка на клиента
В тези случаи, при телефонния разговор за потвърждение на Вашата поръчка ще бъдете информирани в кой ден ще бъдат окомплектовани и предадени на куриер и кога ще пристигнат във Вашето населено място поръчаните от Вас артикули. Поръчки, направени след 16 часа, се изпращат на следващия работен ден. Поръчки направени в събота след 12 часа и в неделя, се изпращат в понеделник.
* Ако клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, поръчката се счита за отпаднала и Адван 2012 ЕООД  се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.
* В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка разходите и по допълнителната доставка.
ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОРЪЧАНА И ДОСТАВЕНА СТОКА
Клиент, поръчал стока от електронният ни магазин на http://onlinebijuta.com, има право да откаже получаването на поръчана от него стока, когато тя му е доставена, при посочените в настоящите условия случаи.
В случай:
1. Ако доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента и това може да се установи чрез обикновен преглед на стоката;
2. Ако при транспортирането, стоката или нейната опаковка е повредена;
3. Ако цената, която клиентът следва да заплати, не съответства на първоначално оферираната в страницата на onlinebijuta.com;
4. Ако не е спазен срока, обявен за доставка;
5. При условията на чл. 69, ал. 3 от ЗЗППТ;
6. Рекламации по гореизброените пунктове се извършват в момента на доставката;
7. Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи и по доставка и по връщане на стоката;
8. За случаите на отказ за получаване на стоката се съставя протокол в момента на доставката. Ако клиентът откаже подписването на протокола, се приема, че отказът му за получаване на стоката е неоснователен и той дължи заплащане на разходите и по доставката и по връщането на стоката.
ПРАВО НА РЕКЛАМАЦИЯ
Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:
1. констатирани липси;
2. дефекти на стоката;
3. объркана или разменена стока, стока несъответстваща на поръчаната.
Рекламацията се предявява до 14- дневен срок  след закупуването на стоката. Вие трябва да съхранявате получените от доставчика стока, тяхното качество, цялост, опаковка и касова бележка/фактура по време на 14-дневния срок.
При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:
1. възстановяване стойността на продукта;
2. заменяне на стоката с нова; 
Всички рекламации се предявяват на формата за контакти в сайта или на посоченият телефон за поръчки.
Пари за върната стока се възстановяват след като изпращачът получи върнатата стока невредима.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ
- В брой при доставка с наложен платеж (плащане на куриера при получаване на пратката). 
ЦЕНА
Цената се формира от цената на стоката + цена за доставка.
Цени за доставка:
a) БЕЗПЛАТНА доставка при поръчки над 40 лева до офис на ЕКОНТ в цялата страна /с изключение на населените места, където няма Офиси на Еконт Експрес/.
b) Доставка до офис на ЕКОНТ в цялата страна- 4.00 лв.
c) Доставка в цялата страна до АДРЕС за следващия работен ден 6.00 лв.

НАЛИЧНОСТИ: Стараем се да поддържаме актуална информация за наличността на продуктите, но не е изключено да има артикули, количествата от които са се изчерпали и това все още да не е отразено в сайта. В такъв случай ще бъдете уведомени по телефона при потвърждение на поръчката.
ГРЕШКИ: В случай на допусната печатна грешка в посочената на сайта цена или описание на поръчаната стока, ще бъдете уведомени по телефона в рамките на един работен ден след получаване на поръчката, при което ще имате възможност да се откажете от  направената поръчка. 
ОБЕЗЩЕТЕНИЯ
Клиентът е длъжен да обезщети Адван 2012 ЕООД  и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили в следствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с неизпълнение на задълженията му по настоящия договор, нарушение на българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите Общи условия, добрите нрави или интернет етиката.
Клиентът е длъжен да обезщети Адван 2012 ЕООД и за всички вреди, причинени от трети лица, на които е предоставил паролата си, при използването на същата.
ОГРАНИЧЕНИЯ
Потребителите на интернет магазина имат право да се ползват свободно от ресурсите на сайта с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общо валидни ограничения.
Ограниченията са:
1. Потребителите нямат право да копират, разпространяват или ползват текстове, картини, образи или части от сайта, без изрично разрешение на Адван 2012 ЕООД 
2. Потребителите на интернет- магазина  нямат право да ползват автоматизирани системи за download на каквато и да било информация от сайта.
3. Потребителите нямат право да претоварват интернет магазина  с фиктивни заявки или друга информация (flood).
4. Потребителите няма право да ползват screenshot на сайта без изрично разрешение на Адван 2012 ЕООД.
5. Потребителите на интернет- магазина  нямат право да извършват действия, които нарушават общо установени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и др.п., нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица.
ВНИМАНИЕ! Ако използвате този уеб сайт се счита, че ПРИЕМАТЕ и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт. Ако решим да променим политиката - промените ще публикуваме на тази страница! Така винаги ще знаете каква информация изискваме от Вас и защо тя ни е необходима както и вашите права и задължения. За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на посочените в страница Контакти телефони или използвайки формата за мнения и въпроси.